Heey lieve mensen
Blijf op de hoogte en volg maartje en ymke
02 Oktober 2006 | Suriname, Paramaribo
Dit weekend hebben we het rustig aan gedaan...net zoals de surinamers...even alles op ons in laten werken!
Gisteravond hebben we ons muggennet maar op gehangen want we zitten echt helemaal onder de muggen bulten: maartje ongeveer 10 en ymke maar liefst 20!!!!jeuk jeuk
Vandaag zijn we de stad ik gegaan..voor het eerst een drankje gedronken bij t vat..dat is HET cafe hier in paramaribo! Verder zijn we naar een touristen bureau geweest en hebben we voor a.s. woensdag een leuk tripje geboekt...we gaan de watervallen in Brownsberg bekijken en blijven ergens slapen, de dag erna gaan we opzoek naar apen en vogels!!er staat ons dus iets leuk te wachten deze week!
Vandaag zijn we ook in de palmentuin geweets..dan is een heel groot park met allemaal palmbomen, een mooi gezicht! Als je moe bent ga je daar lekker op een bankje liggen, wil je spelen dan hebben ze daar genoeg klimrekken..dus voor ieder wat wils!
Ook voor school moet er het een en ander gedaan worden...gister hebben we al 2 uur huiswerk gemaakt (echt te goed bezig) en morgen gaan we naar een museum (voor beeldende vorming)
Verder hebben we vandaag onze eerste ervaring met de taxi gehad...het rijgedrag hier is echt totaal anders dan in Nederland..iedereen toeterd en rijdt door elkaar heen...soms moet je je echt even goed vasthouden!
Vnavond hebben we (als het goed is) onze eerste salse-les. we zijn benieuwd hoe dat gaat worden!
Ik krijg veel vragen van iedereen over hoe het eten hier is...nou dat is allemaal prima. Je hebt hier heel veel nederlandse producten we hebben vandaag bijvoorbeeld ananas van super de boer gegeten (ja joel van dig) Lekker nederlands brood, vers van de bakker om de hoek. Dus over het eten hoeven wij ons geen zorgen te maken.
Vrijdag laten we weer iets van ons horen...dan hebben we onze eerste tour in paramaribo gehad!!!
We houden jullie op de hoogte...
dikke kus uit paramaribo
02 Oktober 2006 - 17:23
Taan:
Hee Ym en Maartje!
Super um weer un verhaol te leze op oche site! Bin benieuwd naor och oetstapje.. Zal wal eg moei zien.. Gaon vriedaag metein weer ff och verhaole checke!
Ym, waas leuk dich weer ff te spreken op msn..
Leefs, Taan -
02 Oktober 2006 - 17:25
Hans En Karin:
Jullie zijn cultureel bezig, zal oma leuk vinden! Wanneer begint de school oftewel wanneer ga je voor de klas staan?
Hoe smaakte het drankje van het vat?
Lekker vertrouwd hè dat nederlands eten, is een fijne meevaller.
Zelfs hier in het Rijsbergse hebben we last van muggen, ze steken alleen niet meer (gelukkig).
Veel plezier met jullie uitjes de komende week.
Liefs Karin (Hans is tennissen en Bolle slaapt voor de verandering) -
02 Oktober 2006 - 17:32
Joel:
haha ik bin blie det ze super de boer ananas hebben huur!
wat vet dae tocht maak maar vuul foto's!
altied leuk um te zeen! -
02 Oktober 2006 - 17:50
Chris:
Hoi Ym en Maartje,
Ut kump waal good met ôch!
Heej begint ut now herfs te waere dus in no time is idderein jaloers op dig. Vertaalsse auk alles naor Maartje? Of kin het waal dialek leaze? Vuul plezeer op ôch tripje. -
02 Oktober 2006 - 17:55
Mam Marlies:
Brownsberg, waaah ik ben jaloers! Of doe je dat met mij dan gewoon nog een keer? Koop maar goed muggenspul voor ervoor en erna....hahaha! liefs van mam marlies -
03 Oktober 2006 - 16:00
Intersport:
Dames, een hele goede reis morge en geniet van elke dag!!! ps de groete aan "alle" ape morge!!
groetjes Mam en Rob -
03 Oktober 2006 - 16:48
Celina:
Ha Ymmm,
Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt! Veel plz en natuurlijk veel succes met alles..
Ik blijf je site checken
Liefs x Celina -
03 Oktober 2006 - 16:52
Lieke Geertman:
Hey Ymke,
Ik d8 loat ik us op ogge site kieke.. Zuut er good oet, ouk erg leuke verhoale. Ik heb huul wat van dees sites te bekieke de letste tied. Liek net of idderein wat spannends geit doan haha.
Geniet ervan. Xjes Lieke -
05 Oktober 2006 - 09:23
Rian:
hey lieverd, volgens mij gaat het helemaal lekker daar, ben je van je letlag af? hier alles prima, gisteren verjaardag van opa gevierd en we hebben je natuurlijk VRESELIJK gemist, verder weinig nieuws aan het front, stuur een wat foto's van je schooltje? liefs rian en familie