Marlies in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van maartje en ymke - WaarBenJij.nu Marlies in Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van maartje en ymke - WaarBenJij.nu

Marlies in Suriname

Blijf op de hoogte en volg maartje en ymke

21 November 2006 | Suriname, Paramaribo

Lieve mensen.Afgelopen zaterdag ben ik aangekomen op Zanderij, de luchthaven van Paramaribo. Wat een weerzien met Maartje! Heerlijk om die griet weer even vast te houden! Ymke heeft er een foto van gemaakt. De meiden zien er goed uit...

En nu, op dinsdag, zit ik in het computerlokaal van Maartje's school om jullie mijn verhalen te vertellen. Zondag zijn we de stad in gegaan met de taxi en hebben het onafhankelijksplein, de waterkant en de palmentuin gezien. Ook ben ik Hotel Torarica gaan bezoeken (studiereis....ahum....)en we hebben bij 'T Vat heerlijk geluncht. Mijn eerste indruk van Paramaribo is er een van zeer gemengde gevoelens, er is veel moois en er is ook heel veel lelijks. Veel gebouwen en huizen zijn totaal verwaarloosd en vallen bijna uit elkaar van ellende. De gebouwen aan de waterkant echter en op het onafhankelijkheidsplein zijn prachtig gerestaureerd en zijn in hun volle glorie te aanschouwen. Mijn eerste indruk van de Surinamers is zondermeer heel erg goed, wat een vriendelijke goedlachse mensen! De vrienden van Maartje en Ymke zijn beleefde jongelui die me een hand geven bij 't komen en 't gaan en die me keurig met "u" aanspreken en ook gezellig met me kletsen. Die zondag hebben we ook Sinterklaas gezien in de shoppingmall....met een swingende brass-band!!!! Op maandag zijn we naar de overdekte markt geweest, erg authentiek en erg leuk! Mooie groente- en fruitstalletjes in prachtige kleuren en geuren. Daarna hebben we gewinkeld in de stad en heb ik Hotel Krasnapolsky bezocht en er een rondleiding gehad (ja ik weet 't, ik spoor niet helemaal....) Heerlijk geluncht bij Kras (kost echt helemaal niks) en 's middags naar het internetcafe voor de eerste berichten naar huis. Vandaag zijn we dus hier op Maartje's school, een elite schooltje voor de betere gesitueerden dus er is airco en internet. We zijn op de fiets en dat is een avontuur op zich! Denk maar niet dat men rekening houdt met fietsen! Ze rijden en toeteren je de berm in en roepen je ondertussen allerlei complimentjes toe (zo vat ik het "pssss" en "kaaskop" dan maar op). Aanstaande donderdag gaan we met een dagtocht mee naar Santigron, een indianendorpje in het binnenland (niet echt in de jungle maar ach, alles buiten Paramaribo is eigenlijk wel een beetje jungle). Dus daar verheugen we ons op. Volgende week dus daar verhalen en foto's van en dat dan weer verzorgd door Maartje en Ymke. Ik mocht het een keer van ze overnemen. lieve groetjes van Marlies

• 21 November 2006 - 16:26

Jack :

Ha meiden van me; leuk zeg zo'n bericht met fotos. Dan zijn jullie toch wel erg dichtbij. Geniet ervan en van elkaar en doe ook Ymke veel groeten, want die hoort er toch ook bij ...!
    Doei,
    Jack (alias Daddy)

• 21 November 2006 - 19:05

Margit:

He Marlies, blijft leuk hotels bezoeken...Geniet van je weekje met je dochter, van het land met die mooie mensen en lekkere eten! Wij werken wel! Groeten aan de meiden, kus, Margit

• 21 November 2006 - 21:45

Loes:

Ha Marlies!!

Geniet ervan daar!!! Geef maart een heeeeeele dikke knuffel van me oke??

Liefs, Loes

• 22 November 2006 - 08:25

Marieke Panken:

He buddy,

Zit je daar zomaar in Suriname! Vergeet je niet dat je op vakantie bent?? Lunchen in hotels is goed maar rondleidingen... Maartje is zeker erg blij dat je er bent? Nu heb jij ook echt een beeld bij het schooltje etc. Leuk en makkelijk om straks samen herinneringen op te halen. Veel plezier en tot snel.

• 22 November 2006 - 08:43

Marion En De Boys:

Marlies, geweldig om even een kijkje te nemen bij Ymke en Maartje. Wij volgen jullie natuurlijk op de voet, door de berichtjes en de foto's. Geniet ervan en laat het eten je lekker smaken! (een lekker receptje meenemen?)

Marion en de Boys

• 22 November 2006 - 09:25

Paal:

Ha Marlieske, gosjemijne krijg er 'n beetje kippenvel van zeg, super !! KOESTEREN !!!!
    Doedoeii brasa xxx

• 22 November 2006 - 15:27

Wendy:

Ha Mop (en Maartje natuurlijk!)

Wat gezellig zeg! En wat fijn dat het zo'n beleefde jongelui zijn, he buddy!!! Zit je ideale schoonzoon erbij?
    Geniet er nog lekker van en tot snel weer.

groetjes Wendy

• 22 November 2006 - 17:39

Opa En Oma:

hebben de foto,s gezien ze zijn erg mooi,samen in Suriname op de foto das nog eens koel.groetes en veel liefs van Opa en Oma Bakel.xxx xxx.

• 23 November 2006 - 07:07

Karin:

Eindelijk is het dan zover. Leuk die foto's. Geniet er samen met Ymke van. De verdere verhalen zullen we zeker nog wel horen. Heel veel lieve groetjes van Hans en Karin en natuurlijk een dikke knuffel en poot van Bolle.

• 24 November 2006 - 18:22

Oma Opheij:

Heerlijk, zo te lezen, dat je het zo naar je zin hebt en alle drie! genieten van het "mooie" en vooral interessante land. Ik word nu toch weer een beetje jaloers!
    Meisjes, geniet van elkaar en de vele dingen, die je daar kunt ondernemen.
    Veel groetjes van (O)Pa en (O)Ma Opheij

• 27 November 2006 - 11:01

Eef:

Hai Ymke en Maartje,
    Wat een toeval zeg..ik kreeg van Jack jullie site door en nieuwsgierig dat ik ben moest ik natuurlijk even kijken..maar ik wist toch niet dat Maartje met onze Ymke naar Suriname is vertrokken.. Wat een toeval..Ik lees dat jullie het erg naar jullie zin hebben..dus geniet er nog van en zorg dat dit een ervaring wordt die jullie nooit meer vergeten..
    Groetjes Uit Venlo
    Eef (van Old Dutch en de gemeente Venlo ;-)

• 27 November 2006 - 15:53

Esther Stukker:

Hoi Maartje en Ymke, ik ben alweer te laat voor Marlies geloof ik want die is alweer terug geloof ik. Leuk hoor, jullie ervaringen te lezen,het lijkt me daar erg goed toeven, gezellige mensen, lekker eten. Geniet er maar van, voor je het weet zit je weer hier voor de kerstboom he ( met 15 graden !). Leuk te zien dat Marlies er was en genoot. Ik blijf jullie volgen. Groetjes van Esther, Eric, Pleun en Kwint.

• 27 November 2006 - 18:43

Monic:

Hallo Maartje en Ymke,
    ontzettend leuk om te lezen en te zien hoe jullie het maken.
    Wat zullen jullie veel indrukken en belevenissen meebrengen als jullie over een paar weken weer naar Nederland terugkomen.
    Ik had al vaker eventjes zitten lezen en meegenieten van jullie ervaringen (bofferds!) en al eens eerder willen reageren. Het is er alleen telkens niet van gekomen.
    Super wat jullie allemaal meemaken.
    Ik wens jullie nog een paar hele fijne stageweken en voor tussendoor leuke vakantiemomenten.
    Geniet er nog maar lekker van.
    Groetjes en een dikke knuffel,Monic