We zijn dr !!!
Blijf op de hoogte en volg maartje en ymke
30 September 2006 | Suriname, Paramaribo
Hier dan eindelijk een berichtje van ons..
We zullen even met het begin beginnen.
Het afscheid op Schiphol was toch een beetje moeilijk, maar toen we eenmaal in het vliegtuig zaten was alles weer goed!
Het vliegen duurde ongeveer 9 uur, de vlucht was 'smooth' dus niemand ziek geworden. Toen we waren geland konden we onze ogen niet geloven, het goot van de regen! Onze eerste tropische regenbui meteen toen we aankwamen. We moetsen dus even wachten voordat we uit het vliegtuig mochten. Na lange rijen bij de douane en de bagage hebben we snel Henck en Hanneke gevonden. De koffers pasten maar net in de auto en toen op weg naar ons nieuwe 'thuis'. Onderweg veel gezien, houten kleine hutjes, enorme villa's en veel groen! Onderweg nog even een boodschapje gedaan en toen naar ons apartement. We waren zo moe zijn meteen gaan slapen. Smorgens vroeg wakker geworden door o.a: blaffende honden, kraaiende hanen en de buren die heel hard hindoestaanse muziek aanhebben..verder wel goed geslapen. Koffers uitgepakt en koud gedoucht, heerlijk! Hebben (nog..) geen grote insecten gezien, alleen een salamander.. Wel hebben we vanmorge kleine poepjes ontdekt op het aanrecht..we moeten nog ondekken van wie die zijn.. wordt vervolgd..!!
Toen zijn we de hele dag met Hanneke op stap geweest. Ik zal even kort samenvatten wat we hebben gedaan: boodschappen in winkels waar ze alle nederlandse producten hebben (super!!!), fietsen gehuurd (van karlijn, ook juf op onze school)na 5 min op de fiets kreeg ik een lekker achterband... en hoe?!?! er zat een spijker in mn band van wel 10 cm!!! dat geloof je toch niet. gelukkig kwam onze vriend, Virgil (huisbaas) ons ophalen met zijn truck en heeft onz thuisgebracht! savonds hadden we een feest van school, elk jaar voordat de school begin hebben ze een soort welkomsfeest met eten en drinken. we hebben de kinderen en ouders ontmoet en de directeur. we zijn in totaal met 3 juffen en wij als stagiaires met 19 kinderen verdeeld over 3 klassen. savonds gingen we naar white beach, daar was een salsafeest. we zijn met henck en hanneke geweest en nog wat vrienden waaronder 3 nederlandse meiden die ook stage lopen. het feest ws super, heerlijke muziek en we hebben onze eerste salsamoves laten zien! savonds weer trug, lagen om 00.45 in bed en waren weer vroeg wakker..kort nacht dus! en nu zitten we in een internetcafe, zijn we naartoe gelopen! onderweg, getoeter en psst van de mannen hier! we krijgen aandacht genoeg! we genieten echt volop, vooral van hoe de mensen hier praten, echt geweldig! en het weer uiteraard! vandaag beetje bewolkt en lekker windje!
nou, ik ga nu kijken of ik de foto's kan plaatsen, anders krijgen jullie die zsm te zien.
Doei allemaal!
xx van ons!!
30 September 2006 - 13:47
Sabine:
Nou, volgens mij gaat het hardstikke goed komen met jullie daar! hebben al volop gefeest en gesjanst zo te zien ;)
Veel plezier nog daar! en tot snel
xxx sabine -
30 September 2006 - 14:49
Mam Marlies:
hallo lieve meiden, wat zien julie er stralend uit!! Echt te gek dat jullie nu bij het huis zijn dat we zo vaak samen op de foto hebben bekeken... Pap en ik genieten mee op afstand. Lekkere spijker trouwens...hahahaha! Gelukkig dat Virgil er was om julie bij te staan.
kus mam marlies -
30 September 2006 - 15:16
Claire:
he meiden!
Gelukkig zijn jullie goed aan gekomen! Ym had je donderdag nog gesmst.. dat ik je woensdag had willen bellen, maar was zo moe dat ik t vergeten was en donderdag te laat was. je hebt je tel niet mee hoorde ik!
heb je het hele boekje al gelezen??
genieten doen jullie al! prima.. blijven doen!
liefs Claire -
30 September 2006 - 15:51
Oma Jet:
lieve meisjes wat leuk om te zien hoe jullie aangekomen zijn de foto's zijn heel leuk jullie hebben al heel wat mee gemaakt en dat is pas het begin geniet er maar van nog geen last tiktaks kleine salamander tegen het plafon die doen niets hoor hier alles goed syp is vandaag een beetje ziek veder alles goed muulkes oma jet -
30 September 2006 - 16:18
Taan:
Ha Ym en Maartje!
Wat fijn dat jullie goed zijn aangekomen..
Ym, zuus se noow wal det se daor auk winkels hebben met Nederlandse producten ;-)!
Volges mich kump det huulemaol good daor met och in Suriname.. Noow hald os maar good op de huugte van alles, dan daon weej det auk!
Kus, Taan -
30 September 2006 - 17:15
Karin:
Hoi Maartje,
Techniek staat voor niets, leuk om zo snel iets van je te lezen en leuke foto's van je te zien, kunnen we écht meeleven. Leuke binnenkomst zo'n feest....
Leuk zo'n schooltje met 13 kinderen. Succes van de week, ook voor Ymke.
Liefs (ook namens Hans en Bolle) van Karin -
30 September 2006 - 17:50
Loes:
Hey Maart en Ymke!! Fijn dat jullie goed zijn aangekomen!! Ook super om de foto's te bekijken!
Geniet ervan he!! Ik ben benieuwd van wie die poepjes zijn..spannend.. Haha..
Dieke knoevel! -
30 September 2006 - 17:52
Rian En Ron:
hey meiden, wat leuk om op deze manier op de hoogte gehouden worden van jullie avonturen.
ron vraagt, waar die negers nou zijn, stuur eens een foto.
geniet maar lekker, klinkt allemaal prima, zou alleen tegen de buren zeggen dat de muziek wat minder mag, je moet natuurlijk wel goed slapen.
veel liefs van ons 5-en...
ps, nog gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder -
30 September 2006 - 17:52
Victor:
Ha ym,
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen, leuk die foto's en jullie berichtje. Ik geloof wel dat jullie het daar naar jullie zin zullen hebben. Ik wacht op het volgende berichtje of foto's!!
Groetjs Victor -
30 September 2006 - 18:38
Opa En Oma Opheij:
Dank voor het eerste bericht. Ziet er allemaal goed uit. Proficiat met de verjaardag van je moeder. Hebben haar gebeld. wachten met spanning op verdere berichten. Groeten ook van oma, opa -
01 Oktober 2006 - 08:55
Ingrid En Charl:
Ha meiden,
zo ver en toch zo dichtbij; de techniek staat voor niets. De eerste indruk is prima. 19 kinderen in 3 klassen; makkie!. En het 'huisje' lijkt ons ook niet verkeerd. We zijn nu al benieuwd naar jullie verdere belevenissen. Kijk uit voor spijkers en vooral voor de mannen!
Gr,
Ingrid, Charl en een dikke knuffel van Jens en Annick -
01 Oktober 2006 - 11:32
Jack (Daddy):
Ha meisjes;
So far so good ! Mooie verhalen en belevenissen; alleen die fotos moeten "scherper" kunnen ....! Ik leef met jullie mee, maar van de omvang van die klassen zul je echt niet overwerkt worden. Kijk goed om je heen en "have fun" !
Tot de volgende keer.
Jack -
01 Oktober 2006 - 12:13
Marion En De Boys:
Hoi Maartje en Ymke ook natuurlijk!
Wat een gaaf huis hebben jullie! Welk gedeelte bewonen jullie? En hebben jullie ook een keuken?
Lijkt me een geweldige ervaring om in Suriname les te geven. Je schrijft 3 klassen, zijn het aantal leerlingen evenwicht verdeeld? Ik kijk uit naar jullie volgende berichten. Have Fun!
Gr Marion -
01 Oktober 2006 - 13:13
Maril:
Wat leuk om jullie belevenissen zo te kunnen volgen. Was zeker wel fantastich op white beach? Ik zeker hier erg jaloers te wezen. Ben natuurlijk ook benieuwd naar jullie ervaringen op school. Ik lees het hier wel weer of in de mail. groetjes, Maril -
01 Oktober 2006 - 16:56
Your English Friends:
Ofcourse Maartje we couldn't understand a word of your web site, but we looked at the photo's and looks like you are having fun. Seems a lot more civilised than I thought it would be! That was obviously your Mum worrying about you when they were over!Have the time of your life,
Pippa, Peter, Chloe and Sam xxxxxxxxx -
01 Oktober 2006 - 17:39
Emma:
lieve sies,
ben blij om te zien dat je goed bent aangekomen! leuk verhaaltje en mooie fotos.. heel veel plezier nog, en groetjes uit venlo.
liefs xx emma -
01 Oktober 2006 - 20:01
Monique (t..):
Hoi Ymke en Maartje,
Ziet er erg goed uit! Leuke foto's en zo te zien goed vertoeven. Ik denk dat julie geen 'noodadresjes'nodig hebben. Maar voor het geval: tel. 08757365. Ze heet Radha Moelchand. Zit nu even bij haar vriend (eendenfarm) en is tot 16 oktober bereikbaar. Daarna moet ze weer aan de slag bij min. OCW. Tot mails.
Vandaag was ik even in Venlo. Met oma en sypke een rondje rond het zwarte water gelopen. Prima weer.
De groetjes en tot mails.
02 Oktober 2006 - 06:30
Nanne:
zo te zien gaat alles prima!! Gelukkig! Ik verheug me op wat komen gaat.....dikke kus Nanne -
02 Oktober 2006 - 07:47
Juulke:
He Lieverd(s)
Wat een leuke verhalen, en jullie zitten er nog maar net. Al veel meegemaakt in die paar dagen, leuk zo'n goed ontvangst!
Nog heel erg veel plezier en succes als de school gaat beginnen...
We houden contact!En Ym, wal tof zoe op die ierste foto, ozze beatycase groet in beeld, haha.
Haijeeee
xxxx -
02 Oktober 2006 - 09:15
Daan:
Wow, dat huis ziet er wel tof uit. Sowieso super dat we zo op de hoogte blijven van wat jullie allemaal doen. Succes nog daarzo!
Groeten
Daan -
02 Oktober 2006 - 10:18
Joelle:
ha maedjes!
Goot det ge goot ziet aangekomme!
ik had het al gehuurd van Yvon.
Gedraag og ;) en ik wacht op het volgende bericht van og
xx joel
02 Oktober 2006 - 10:33
Oma Ophej:
Hardst.leuk,dat we zo snel al van jullie hoorden. Heel veel succes in je klasje. We kijken met spanning naar je volgende berichten.
Oma (Groetjes van Opa) -
02 Oktober 2006 - 16:34
Elise:
wouuuuuuuuuuuuuuuuw!!om jaloers op te worden!dat klinkt echt super, maar ik had ook niet anders verwacht.Kei leuk dat jullie zo snel al iets laten horen, ik hou het kort ,want moet nog ....(je raadt het al)LESSEN VOOR BEREIDEN! haha, veel plezier daar,succes met rondzwervende spijkers en doe rustig aan met die surinaamse mannen daar hè;)x Elise -
03 Oktober 2006 - 16:09
Marieke:
Hee Maart en Ymke,
wat een super ervaring moet dit zijn joh. Harstikke leuk om jullie berichtjes te lezen. Ook heel leuk dat jullie die foto's er al zo snel op hebben kunnen zetten!! Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen!! Geniet ervan!
Kusjes Marieke